31/5: THE GENERAL + ZOOL + FILMHUIS-SLOTFEEST 2004-2005

buster-keaton-generalOp 31 mei sluit het Filmhuis zijn seizoen af, maar we doen dat uiteraard niet zonder u eerst nog een geweldige slotvoorstelling aan te bieden.

Dit jaar kunnen we u een uiterst exclusieve vertoning van de Buster Keaton-klassieker ‘The General’, één van de drie beste komedies ooit gemaakt: een volstrekt unieke kans, want het gaat om een gloednieuwe, beeld-voor-beeld en digitaal gerestaureerde versie!!!

Voor wie het verhaal niet zou kennen: in ‘The General’ speelt Stoneface Keaton de rol van Johnnie Gray, een treinmachinist die niet alleen verliefd is op Annabelle Lee, maar ook op The General, zijn locomotief.

Als Gray bij het uitbreken van de Amerikaanse burgeroorlog in het leger wil gaan, wordt hij afgekeurd. Hij reageert met ‘Hey, if you lose this war, don’t blame me!’, maar zijn Annabelle Lee kan er minder mee lachen: ze vindt hem een lafaard, en wil hem alleen nog ‘in uniform’ terugzien…

THE GENERAL
Regie: Buster Keaton
USA 1926 (restauratie 2005), 76 min.
+
Voor de soundtrack bij de avond zorgt Zool, het jongste muzikale project van Gerry Vergult: Vergult maakte deel uit van de legendarische new wave-groep Aroma di Amore, maar was in de jaren ’70 ook één van de mede-oprichters van het Filmhuis. Vanavond is hij dus terug, mét muziek. Niet te missen!
+
Kortfilms! Drank! Hapjes! Feest!

De film is online hier te zien: