11/10/2011 ROCKVILLE: SIMON WERNER A DISPARU…

simon-werner-a-disparu…_327841_35340Kort samengevat: Maart 1992: in een voorstadje van Parijs ontdekt een stel tieners tijdens een rijkelijk met alcohol overgoten feestje een lichaam in de bosjes – een lijk, zo wordt al snel duidelijk.

Twee weken voordien was de zestienjarige Simon ook al niet komen opdagen in de les, én werden er bloedsporen in de klas gevonden.

Als een paar dagen later ook zijn klasgenote Laetitia als vermist wordt opgegeven, beginnen de geruchten zich te verspreiden en slaat de angst toe.

Goed om weten: ‘Simon Werner a disparu…’ is het intrigerende debuut van de Franse scenarist-regisseur Fabrice Gobert. Die vertelt ons het verhaal voor één keer niet vanuit het standpunt van één of andere politierechercheur, maar vanuit het oogpunt van vier verschillende personages.
Wat een behalve een spannende, onthutsende film ook een boeiende inkijk in het tienerbestaan oplevert – de vergelijkingen met Gus Van Sants ‘Elephant’ waren dan ook niet van de lucht.

En tot slot: De soundtrack van ‘Simon Werner a disparu…’ is gemaakt door de legendarisch New Yorkse groep Sonic Youth, en is dan ook de gedroomde openingsfilm van het eerste Rockville-festival, een minifestival met muziekfilms en -documentaires dat helemaal gewijd is aan Sonic Youth en de Ramones.

Sonic Youth-gitarist Lee Ranaldo gaf ons een interview over al de films die op het Rockville-festival spelen. Hier het fragment over ‘Simon Werner a disparu':

SIMON WERNER A DISPARU…
Regie: Fabrice Gobert
F 2011, 87 min.
Dinsdag 11 oktober, 20.30 u.

Alle interviews met Lee Ranaldo en Leah Singer over het Rockville-festival: