Dinsdag 6/11/2018: PERFETTI SCONOSCIUTI

perfettiVertoning:
DINSDAG 6 NOVEMBER om 18u30.

Een vertoning in het kader van het Holebifilmfestival!

In samenwerking met HLWM, en met de steun van Stad Mechelen – Diversiteit.

—–
De succesvolle plastisch chirurg Rocco en zijn vrouw Eva – een therapeute – gaan door een moeilijke periode in hun relatie. En om de spanningen in het gezin nog wat verder op te drijven is er altijd ook nog hun tienerdochter Sofia, die een nieuwe hobby ontdekt heeft: jongens.

Een maansverduistering lijkt het koppel de ideale aanleiding om wat meer positieve vibes te creëren: ze nodigen hun beste vrienden uit voor een gezellig etentje.

Tot die nauwe vrienden behoren het koppel Cosimo & Bianca, jonggehuwden met een nog zeer actief seksleven – dit laatste in scherp

holebicontrast met Carlotta en Lele, wiens relatie op seksueel vlak een ware ijstijd doormaakt, en die bovendien duidelijk een aantal zaken voor elkaar verzwijgen.

En dan is er ook nog Peppe, een werkloze leraar die beloofd had om zijn nieuwe vriendin mee te brengen, maar die tot grote ontgoocheling van zijn zéér benieuwde vrienden als vanouds alleen arriveert, officieel wegens ‘ziekte’ van de betrokkene.

Om het feestje wat los te krijgen stelt de altijd graag provocerende Eva voor een spelletje te spelen: iedereen legt zijn smartphone op tafel en deelt alle die avond binnenkomende sms’en en gesprekken met de rest van het gezelschap.
Alle aanwezige vrienden kennen elkaar immers al vele jaren van binnen en van buiten, dus wat is – behalve misschien een gênant momentje nu en dan – het ergste dat verkeerd kan gaan?

Paolo Genovese maakte van ‘Perfetti Sconosciuti’ een heerlijk vileine prent, vol Italiaans verbaal vuurwerk, verrassende wendingen en rake observaties over het moderne leven.
En de prima ensemblecast vol sterke personages zorgt ervoor dat deze excellente kamerkomedie van begin tot einde blijft entertainen.

HLWMPERFETTI SCONOSCIUTI
Regie: Paolo Genovese
IT 2016, 97 min.

In het kader van het Holebifilmfestival.

In samenwerking met HLWM.

De pers over ‘Perfetti Sconosciuti':
‘Het is heerlijk ongegeneerd aapjes kijken met een sterrencast die (noodgedwongen) de vuile was buitenhangt.’ (***1/2) – Filmtotaal
https://www.filmtotaal.nl/recensie/12475

‘Strong characters, amusing twists and sharp dialogue: ‘Perfetti Sconosciuti’ is filled with entertaining observations about modern life.’ (***1/2) – The Daily Telegraph
https://www.couriermail.com.au/entertainment/movies/paolo-genoveses-perfect-strangers-is-filled-with-entertaining-observations-about-modern-life/news-story/2cbf26583e932ff92b0c8ed5d5bb0e90