MOMMY (Xavier Dolan)

2630c765-b441-4541-905c-2595215bd534-460x276Diane is een sexy weduwe die moeite heeft om de eindjes aan elkaar te knopen.

Maar een nog veel groter probleem is haar zoon Steve, een puber met een ernstige vorm van ADHD: in rust een aardige en intelligente jongen, en de rest van de tijd een ongeleid projectiel dat constant vloekt, vecht en ongevraagd vrouwen betast.

Wanneer Steve uit zijn zorginstelling wordt ontslagen, moet Diane voor hem zorgen. Een helse opdracht, maar gelukkig blijkt er naast de deur een schuwe, stotterende, eenzame vrouw te wonen, die op wonderlijke wijze meteen een band met Steve ontwikkelt.

Het Québec-Canadese wonderkind Xavier Dolan is amper 25 jaar oud, maar heeft al 5 (prima) langspeelfilms op zijn naam staan: na zijn arthouse-hit ‘Tom à la ferme’ pakt hij nu uit met deze ‘Mommy’, een film die op het festival van Cannes de stampvolle zaal eerst in lachen, vervolgens in huilen én (achteraf) in een warme ovatie deed uitbarsten.

Dolans visuele stijl is verbluffend, de acteurs spelen de pannen van het dak (Suzanne Clémént als de schuwe buurvrouw, Antoine Olivier Pilon als Steve en de fantastische Anne Dorval als de mommy) en het scenario is een emotionele rollercoaster die gegarandeerd ook u met een rotvaart zal meeslepen.

Topwerk van een zéér in het oog te houden toptalent!

MOMMY
Regie: Xavier Dolan
CAN 2014, 134 min.

Het camerawerk in ‘Mommy’ is van André Turpin, van wie de mooiste shots uit de film hier verzameld zijn:

Deze film werd in Filmhuis Mechelen vertoond op:
DINSDAG 18 NOVEMBER 2014 
om 20u30

In de pers:

Recensie in Knack Focus:
http://focus.knack.be/entertainment/film/film-van-de-week/recensie-mommy-heerlijk-over-the-top/article-review-434863.html

Recensie in The Guardian:
http://www.theguardian.com/film/2014/may/21/cannes-2014-review-mommy

Bekijk hier de recensie van Mark Kermode (BBC):

Recensie op Indiewire:
http://www.indiewire.com/article/cannes-review-is-xavier-dolans-mommy-his-best-film

Recensie in Vanity Fair:
http://www.vanityfair.com/vf-hollywood/xavier-dolan-mommy-cannes-review

Recensie in Variety:
http://variety.com/2014/film/reviews/cannes-film-review-xavier-dolans-mommy-1201188655/

Recensie in Time Magazine:
http://time.com/108642/mommy-cannes-review/