6/12/2004 CINE LUNDI: Lars Von Trier, de slechtste regisseur ter wereld

the-idiots-lars-von-trier-filmLars von Trier: de hemel ingeprezen door critici, gehuldigd op filmfestivals, en topacteurs en -actrices staan in de rij om met hem te kunnen werken.

En toch, bij het bekijken van zijn filmsvraagt een mens – in dit geval: Geert Op de Beeck – zich steevast af: waarom eigenlijk, in godsnaam? Of is hij echt de enige die vindt dat deze filmkeizer geen kleren aanheeft?

Tijdens deze rijkelijk met (stilstaande én bewegende) beelden geïllustreerde avond zullen wij u met keiharde argumenten proberen duidelijk te maken waarom von Trier niet meer is dan een zak gebakken lucht, de Jean-Pierre van Rossem van de cinefielen, de Lernout én de Hauspie van de arthouse cinema in één, de flauwe plezante nonkel der pseudo-intello-club.
Enfin, hij kan dat zelf met een praktijkvoorbeeld natuurlijk véél beter illustreren dan wij ooit kunnen uitleggen:

Wij proberen u uit te leggen waarom pakweg John FordTim BurtonFrançois OzonBilly Wilder, Pedro Almodovar of Paul Verhoeven oneindig betere regisseurs zijn.
En we tonen hoe échte cinema en échte filmregie werkt.

Een avond waarop zowel de von Trier-haters als zijn fanclub van harte uitgenodigd zijn, kwestie van achteraf gezellig in de bar in de clinch te kunnen gaan.