HELLHOLE (Bas Devos)

Hellhole-WEB

Brussel, 2016: een stad die probeert te herstellen van de terroristische aanslagen

In die gekwetste stad volgen we drie totaal verschillende inwoners: eentje is Wannes, een Vlaamse huisarts. Waneer zijn zoon als straaljagerpiloot op missie naar het Midden-Oosten wordt gestuurd, wordt hij opeens keihard geconfronteerd met zijn eenzaamheid.

Een andere is een jongeman met Algerijnse roots, die door zijn broer om een gunst wordt gevraagd. Maar die gunst blijkt minder onschuldig dan hij op het eerste zicht lijkt…

En dan is er ook nog de Italiaanse Alba, die als tolk in het Europees Parlement werkt. Haar leven is er één van permanente stress, die ze probeert te verlichten met drugs en

avontuurtjes.

Alle drie worstelen ze met dezelfde vraag als de stad waarin ze wonen: hoe moet het nu verder?

Bas Devos (die in 2014 sterk debuteerde met ‘Violet’) had het scenario voor deze film al klaar voor de aanslagen in Brussel plaatsvonden, maar uiteraard sijpelden de dramatische gebeurtenissen diep in deze film door.
‘Hellhole’ – zo genoemd naar het koosnaampje waarmee megahufter Donald Trump onze hoofdstad bedacht – is geen cinema die de kijker bij de hand neemt, maar een bijna meditatieve kijkervaring, verpakt in een impressionistisch visueel gedicht.

In de hoofdrollen ziet u o.a. Willy Thomas (onlangs nog in ‘De Dag’, maar ook artistiek directeur van Arsenaal/Lazarus) en Alba Rohrwacher (die onlangs zelf nog ‘Lazzaro Felice’ regisseerde) als Italiaanse tolk.

Het ronduit verbluffende camerawerk is – net als in ‘Violet’ – van Nicolas Karakatsanis, de krachtige soundtrack van James Kirby.

HELLHOLE
Regie: Bas Devos
B 2019, 90 min.

Deze film werd in Filmhuis Mechelen vertoond op:
MAANDAG 25 MAART om 20u30
MAANDAG 1 APRIL 2019 om 18u30

Een vertoning i.s.m. ARSENAAL/LAZARUS

In aanwezigheid van acteur Willy Thomas.

De pers over ‘Hellhole':

‘Zo schofterig als het is om Brussel een hellhole te noemen, zo complex en genuanceerd is ‘Hellhole’ van filmregisseur Bas Devos en director of photography Nicolas Karakatsanis.’ - Interview in BRUZZ
https://www.bruzz.be/uit/film/straathoekfilmen-een-hellhole-met-bas-devos-en-nicolas-karakatsanis-2019-03-15

‘The looping drone shot provides Hellhole with an artistic centerpiece.’ (****) – Cinevue