BOYHOOD (Richard Linklater)

Boyhood Image‘Boyhood’ wordt in talloze recensies omschreven als De Film Van Het Jaar: klopt niét, vinden wij, dit is de film van de laatste twààlf jaar!

Regisseur Richard Linklater filmde inderdaad twaalf volle jaren aan ‘Boyhood’, maar het resultaat is er ook naar: deze coming of age-prent is een absoluut meesterwerk geworden, waarin we de verbluffende hoofdacteur Ellar Coltrane létterlijk voor onze ogen zien opgroeien van een dromerig jongetje tot een ontluikende man.

Samen met de al even sterk acterende Patricia Arquette, Ethan Hawke en Lorelei Linklater (dochter van de regisseur) schildert Linklater het portret van een doorsnee

gezinnetje met zijn ups en downs: op zich niks buitengewoons allemaal (de eerste dag
op een nieuwe school, kibbelen met de zus, een echtscheiding, een stiefvader, de eerste liefde…) maar de prent vat het langzame verglijden van de tijd zo perfect en onweerstaanbaar mooi samen dat alleen wie van steen of plastic is hier niet diep door geraakt wordt.

Een zéér bijzondere, volstrekt unieke film die lang, làng aan de ribben blijft plakken: mis ‘m niet!

P.S. 1: Het camerawerk is van Lee Daniel en Shane Kelly.
P.S. 2: dat liedje dat vast ook in úw hoofd voor eeuwig met deze film verbonden zal blijven is ‘Hero’ van Family of the Year.

BOYHOOD
Regie: Richard Linklater
USA 2014, 163 min. 

Deze film werd in Filmhuis Mechelen vertoond op:
DINSDAG 7 OKTOBER 2014 
om 20u30

In de pers:

Recensie in Humo: http://www.humo.be/filmreviews/294333/boyhood

Recensie in Focus Knack:
http://focus.knack.be/entertainment/film/film-van-de-week/recensie-boyhood-12-years-a-boy/article-review-265555.html

Bekijk hier de recensie van Mark Kermode (BBC):

Opinie in De Morgen: http://www.demorgen.be/nieuws/ik-voelde-het-aan-mijn-water-dat-boyhood-de-film-van-het-jaar-zou-worden-a1927365/

Recensie in de Filmkrant: http://www.filmkrant.nl/_titelindex_B/10928