1/5/2012: BLUE VALENTINE

BlueValentine2Kort samengevat: Cindy (Michelle Williams) en Dean (Ryan Gosling) waren ooit gepassioneerd verliefd, maar na jaren huwelijksleven is de sleur in hun relatie geslopen.

Ze besluiten een hotelkamer te boeken, in de hoop met hun gezamenlijke herinneringen de liefde terug te vinden die ze ooit kenden.

Goed om weten: Yep, ‘Blue Valentine’ is een liefdesdrama, maar dan wel eentje van een totaal andere soort dan diegene die u op zaterdagavond op tv ziet: regisseur Derek Cianfrance gooide namelijk net voor het begin van de opnames zijn scenario in de

vuilnisbak, en vroeg zijn hoofdacteurs het hele verhaal te improviseren – het moet van John Cassavetes geleden zijn dat een regisseur van langspeelfilms dat risico nog durfde te nemen.
Gelukkig voor Cianfrance kon hij wel over de absolute top van het hedendaagse acteursgild beschikken: enerzijds Ryan Gosling (de Stille uit ‘Drive’) en anderzijds de excellente Michelle Williams (‘Brokeback Mountain’, ‘I’m Not There’, ‘My Week With Marilyn’…) , die samen voor een intiem, emotioneel geladen portret van een langzaam stervende liefde zorgen.

En tot slot: Michelle Williams sleepte voor deze rol een Oscarnominatie als Beste Actrice binnen, maar moest de prijs uiteindelijk aan Natalie ‘Black Swan’ Portman laten.

BLUE VALENTINE
Regie: Derek Cianfrance
USA 2011,  108 min.
Dinsdag 1 mei, 20.30 u.