CINEMA CORONA #34: OSSESSIONE (Luchino Visconti)

Quarantainedag 34!ossessione

Vandaag hebben we één van de allerbeste films van één van de allerbeste Italiaanse regisseurs in onze CINEMA CORONA: het fantastische ‘OSSESSIONE’ van Luchino Visconti, die later nog tal van andere meesterwerken (‘Il Gattopardo’, ‘Rocco e i suoi Fratelli’…) zou regisseren.

Het verhaal draait rond de zwerver Gino die in een herberg Giovanna leert kennen, de knappe vrouw van de uitbater. De relatie is zo passioneel dat ze besluiten Giovanna’s echtgenoot Giuseppe uit de weg te ruimen…

‘OssesSione’ is gebaseerd op ‘The Postman Always Rings Twice’, het misdaadverhaal van James M. Cain dat later ook nog in diverse versies door Hollywood verfilmd zou worden, maar Visconti was dus éérst.
En het interessante is dat hij dat deed in 1943, terwijl Mussolini nog aan de macht was. Niet dat de fascisten tevreden waren over het resultaat, wel integendeel: de film werd niet alleen verboden, maar ook vernietigd. Alleen omdat Visconti illegaal een duplicaat bewaarde, is de film vandaag nog te bekijken

Enjoy, en blijf in uw kot!

(ondertiteling is onderaan in te schakelen; de taal kunt u kiezen door eveneens onderaan op ‘Instellingen’ te klikken)

P.S.: Omdat het morgen zondag is en we ook de jonge filmfans niet willen vergeten, presenteren we dan net als in het echt een virtueel kinderfilmontbijt. Dus geen Cinema Corona om 20u30, maar wel al rond 11u00.