10/4/2012: UNE BOUTEILLE A LA MER

une-bouteille-a-la-mer-de-thierry-binisti-10602697xctxzDe Wereld Morgen wijdde een verslag aan deze Filmhuis-vertoning!
Lees het door HIER te klikken.

—-
Kort samengevat: De jonge Française Tal is met haar familie in Jeruzalem neergestreken, en proeft op haar zeventiende volop van allerhande Eerste Keren: haar eerste grote liefde, haar eerste sigaret, haar eerste piercing.
En haar eerste aanslag.

Een aanslag die voor haar aanleiding is om een brief met vraag om uitleg te schrijven aan een Onbekende Palestijn, verstuurd per fles die ze in zee gooit.

Vreemd genoeg krijgt ze enkele dagen later écht antwoord, van een mysterieuze ‘Gazaman’ – met wie ze al gauw een e-mailrelatie aanknoopt.

Goed om weten: Regisseur Thierry Binisti maakt in ‘Une Bouteille A La Mer’ op indrukwekkende wijze tastbaar hoe het er in Israel en Palestina dag na dag aan beide zijden van de grens aan toegaat: een sfeer van constante dreiging, en een strijd van Wij tegen Zij, zonder plaats voor nuance.

‘Une Bouteille à la Mer’ is een raak en subtiel maar helaas weinig hoopvol portret van een  door haat en oorlog verscheurd gebied.

En tot slot: deze vertoning loopt in samenwerking met het Eye On Palestine-filmfestival dat vanaf 18 april in Gent te zien is, en dat bedoeld is om Palestina (en de situatie daar) in de kijker te zetten.

Info: www.eyeonpalestine.be

UNE BOUTEILLE A LA MER
Regie: Thierry Binisti
F-ISR 2012,  99 min.
Dinsdag 10 april, 20.30 u.