27/11/2001: RAINING STONES

rainingsheepManchester, begin jaren ‘90: Tommy en Bob, twee al wat oudere arbeiders slagen er maar niet in zich uit de werkloosheid te verlossen.

Toch hebben ze daar allebei veel voor over: zo staat de katholieke Bob erop dat zijn dochtertje tijdens haar eerste communie niet zal onderdoen voor de kinderen van rijkere ouders.
Hij wil haar een duur, zelfbetaald jurkje laten dragen. Maar door daar een erezaak van te maken dreigt Bob hemzelf en zijn gezin nog verder in nesten te werken, want zelfs een passerende kudde schapen brengt voor het dynamisch doppersduo (en hun families) niet echt vlees op de plank.

Ken Loach (zie ook: ‘Kes’, ‘Land and Freedom’ en ‘My name is Joe’) is al langer hét

boegbeeld van de Britse sociale film, en met dit Raining Stones leverde hij in 1993 een kleine klassieker in het genre af. En oh, jazeker: dit is een komedie, zij het bijwijlen een wel bijzonder bittere.

Een vertoning i.s.m. Welzijnszorg, naar aanleiding van hun campagne rond schulden.

Regie: Ken Loach
GB 1993, 90min.

 Bob, twee al wat oudere arbeiders slagen er maar niet in zich uit de werkloosheid te verlossen. Toch hebben ze daar allebei veel voor over: zo staat de katholieke Bob erop dat zijn dochtertje tijdens haar eerste communie niet zal onderdoen voor de kinderen van rijkere ouders. Hij wil haar een duur, zelfbetaald jurkje laten dragen. Maar door daar een erezaak van te maken dreigt Bob hemzelf en zijn gezin nog verder in nesten te werken, want zelfs een passerende kudde schapen brengt voor het dynamisch d