6/10/2015: PARADISE TRIPS

475184695EXTRA VERTONING OM 16u30!

Regisseur Raf Reyntjens maakte naam met uitstekende, miljoenen keren bekeken clips voor o.a. Stromae, en blijft ook met zijn prima langspeeldebuut min of meer in de muziekwereld.

Mario Dockers (Gène Bervoets in zijn beste rol in jaren) is een zurige, verbitterde buschauffeur die op de rand van zijn pensioen staat. Op zijn laatste rit moet hij – op zijn propere bus! – een bende jongeren, alternativo’s en hippies naar een muziekfestival in Kroatië vervoeren.
Een opdracht die zijn sowieso al niet prettige humeur er niet beter op maakt…
7_gAOLdICkYVxb7xM2HJBpXqdNtGsDUHihfuH-UPBhk,vvITTndjRq40o1Vwgf29GOI6foTOhluQiQ__ryCfYE4,i8bd-H1FbpYm2LvNg0h_INlu8jQP69UjU5-WIefLXZc,30gd8TSSFXAyE2JxOnhNlMln8k1TAIcUyLnQk2-ZegQ
Wat volgt is een sterke roadmovie annex tragikomedie, die handig de clichés ontwijkt, en waaraan hier en daar een vleugje surrealisme toegevoegd is.

Behalve Bervoets ziet u ook uitstekende acteerprestaties van Tania Van der Sanden, Cédric Van den Abbeele en – vooral – Jeroen Perceval.

‘Paradise Trips’ wordt verdeeld door het onvolprezen distributiehuis Cinéart, dat dit jaar zijn 40ste verjaardag viert, en waar het Filmhuis al sinds ons begin (39 jaar geleden!) mee samenwerkt.

De werken van Filmhuis-favorieten als Pedro Almodovar, Ken LoachDavid Lynch, de gebroeders Dardenne of François Ozon? We haalden ze allemaal bij Cinéart!

Om de verjaardag van dit Huis van Vertrouwen wat luister bij te zetten zal regisseur Raf Reyntjens de voorstelling bijwonen, én voorzien we i.s.m. Cinéart enkele leuke extra verrassingen: zéker komen kijken, dus!

BFa1TPTkRRC-jDvR7ATuAzxL75C0FFu6uwFgtpPD_1g

PARADISE TRIPS
Regie: Raf Reyntjens
B 2015, 90 min.
Dinsdag 6 oktober, 20u30
EXTRA VERTONING OM 16u30!

‘Paradise Trips’ in de pers:

Recensie in Focus Knack:
‘Als Paradise Trips één verkoopargument heeft, dan is het Gene Bervoets als de verkrampte Mario. Bervoets kan eindelijk eens bewijzen dat hij, mits een rol om zijn gave tanden in te zetten, zelfs in een afgedragen marcelleke een film kan dragen.’ (***)

http://focus.knack.be/entertainment/film/film-van-de-week/paradise-trips-gene-bervoets-sans-gene/article-review-594989.html

Recensie op Cobra.be:
‘Gene Bervoets steelt de show, maar hij is niet de enige reden om te gaan kijken.’ (***)

http://cobra.canvas.be/cm/cobra/film/1.2417837

Interview in Brussels Nieuws:

http://www.brusselnieuws.be/nl/cultuur/film-paradise-trips

Recensie in Vertigo:
‘Een fantastische Gene Bervoets vormt de kers op de taart.’

http://vertigoweb.be/paradise-trips/

Recensie in De Volkskrant:
‘Regisseur Reyntjens zorgt dat je zelfs van de meest onaangename personages gaat houden.’ (***)
http://www.volkskrant.nl/recensies/niemand-is-belachelijk-in-paradise-trips~a4148376/

Recensie in De Telegraaf: 
‘Een verwarmende film met komische momenten’ (***1/2)
http://www.telegraaf.nl/filmenuitgaan/film/filmrecensies/24528494/__Filmrecensie__Paradise_trips__.html