PARADISE TRIPS (Raf Reyntjens)

475184695

Regisseur Raf Reyntjens maakte naam met uitstekende, miljoenen keren bekeken clips voor o.a. Stromae, en blijft ook met zijn prima langspeeldebuut min of meer in de muziekwereld.

Mario Dockers (Gène Bervoets in zijn beste rol in jaren) is een zurige, verbitterde buschauffeur die op de rand van zijn pensioen staat.

Op zijn laatste rit moet hij – op zijn propere bus! – een bende jongeren, alternativo’s en

hippies naar een muziekfestival in Kroatië vervoeren. Een opdracht die zijn sowieso al niet prettige humeur er niet beter op maakt…

Wat volgt is een sterke roadmovie annex tragikomedie, die handig de clichés ontwijkt, en waaraan hier en daar een vleugje surrealisme toegevoegd is.

Behalve Bervoets ziet u ook uitstekende acteerprestaties van Tania Van der Sanden, Cédric Van den Abbeele en – vooral – Jeroen Perceval.

PARADISE TRIPS
Regie: Raf Reyntjens
B 2015, 90 min.BFa1TPTkRRC-jDvR7ATuAzxL75C0FFu6uwFgtpPD_1g

‘Paradise Trips’ wordt verdeeld door het onvolprezen distributiehuis Cinéart, dat dit jaar zijn 40ste verjaardag viert, en waar het Filmhuis al sinds ons begin (39 jaar geleden!) mee samenwerkt.

De werken van Filmhuis-favorieten als Pedro Almodovar, Ken LoachDavid Lynch, de gebroeders Dardenne of François Ozon? We haalden ze allemaal bij Cinéart!

Om de verjaardag van dit Huis van Vertrouwen luister bij te zetten zal regisseur Raf Reyntjens de voorstelling bijwonen, én voorzien we i.s.m. Cinéart enkele leuke extra verrassingen!

Deze film werd in Filmhuis Mechelen vertoond op:
DINSDAG 6 OKTOBER 2015
om 16u30
DINSDAG 6 OKTOBER 2015 om 20u30

‘Paradise Trips’ in de pers:

Recensie in Focus Knack:
‘Als ‘Paradise Trips’ één verkoopargument heeft, dan is het Gene Bervoets als de verkrampte Mario. Bervoets kan eindelijk eens bewijzen dat hij, mits een rol om zijn gave tanden in te zetten, zelfs in een afgedragen marcelleke een film kan dragen.’ (***)

http://focus.knack.be/entertainment/film/film-van-de-week/paradise-trips-gene-bervoets-sans-gene/article-review-594989.html

Interview in Brussels Nieuws:
http://www.brusselnieuws.be/nl/cultuur/film-paradise-trips

Recensie in De Volkskrant:
‘Regisseur Reyntjens zorgt dat je zelfs van de meest onaangename personages gaat houden.’ (***)
http://www.volkskrant.nl/recensies/niemand-is-belachelijk-in-paradise-trips~a4148376/

Recensie in De Telegraaf: 
‘Een verwarmende film met komische momenten’ (***1/2)
http://www.telegraaf.nl/filmenuitgaan/film/filmrecensies/24528494/__Filmrecensie__Paradise_trips__.html