MAMMA IRMA (Remo Perrotti)

Foto: http://www.zupp.be/portfolio/portretfotografie-antonio-reemooh/

Foto: www.zupp.be

Zin in een ronduit schitterende en ontroerende docufilm?

Mis dan onder geen énkel beding het prachtige ‘Mamma Irma’ van Remo Perrotti, een prent over de laatste ‘barakkenitalianen’ van de Limburgse mijnstreek: een prachtige ode aan Perrotti’s overleden moeder Irma, aan de oude zanger Antonio Magistro en aan een hele generatie geëmigreerde/geïmmigreerde Italianen.

Remo Perrotti (u kent hem ongetwijfeld nog als het ‘Sjamayee!’-mannetje uit ‘Het Huis Van Wantrouwen’) werd door het overlijden van zijn moeder Irma brutaal met de neus op de feiten gedrukt: niet alleen verloor hij iemand die hem uiterst dierbaar was, het werd hem ook duidelijk dat met zijn moeder een hele generatie immigranten langzaam aan het verdwijnen is.

Een generatie die bestond uit mensen zoals Antonio Magistro: een bejaarde maar nog zéér flamboyante ex-mijnwerker uit de cité, die eigenlijk alleen maar wil zingen, zingen en nog méér zingen.
Drie jaar lang volgde Perrotti deze unieke man: in zijn stamcafé, een pintje drinkend met zijn makker Cyc. Thuis, op zijn eentje in zijn armtierige garage annex keuken. Hulpbehoevend in de kliniek. Maar ook zijn ultieme moment de gloire belevend, met een optreden in een broeierige, stampvolle Houthalense zaal vol Italo-Belgen.

‘Mamma Irma’ is een soms rauwe en confronterende, maar altijd liefdevolle en warm-menselijke prent over wat er geworden is van de hoop, de dromen en de keuzes van een generatie migranten. Niet te missen!

MAMMA IRMA
Regie: Remo Perrotti
B-ITA 2014, 53 min.

Deze film werd in Filmhuis Mechelen vertoond op:
DINSDAG 30 SEPTEMBER 2014 
om 20u30

Vertoning in aanwezigheid van regisseur Remo Perrotti en de volledige filmcrew. Met a capella gezongen livemuziek van Vincenzo Petrelli, die ook in de film te horen is!
Een fotoverslag van dit unieke event vindt u HIER!

In de pers:

Interview in De Morgen:
Deel 1: DM_2014_06_18_Remo1
Deel 2: DM_2014_06_18_Remo2

Knack Weekend over de film:
https://weekend.knack.be/lifestyle/magazine/mamma-irma-antonio-en-de-anderen/article-normal-1081967.html

HBVL over de film:
https://www.hbvl.be/cnt/dmf20141113_01374244

HLN over de film:
https://www.hln.be/leuven/voorstelling-mamma-irma-in-het-depot~af24dbfb/

Knappe setfoto’s van ZuPP:
http://www.zupp.be/portfolio/portretfotografie-antonio-reemooh/

Filmpje met Antonio Magistro in actie:

De trailer:

En nog meer met Antonio Magistro (stukje met Antonio en Remo begint vanaf 1’35”):