LE MERAVIGLIE (Alice Rohrwacher)

le-meraviglieGelsomina (fantastische rol van Maria Alexandra Lungu) is twaalf, maar houdt zowat op haar eentje een hele outsider-familie recht.

Dat gezin bestaat uit haar drie jongere zussen, haar moeder Angelica en haar buitenlandse vader, Wolfgang (gespeeld door Sam Louwyck).

En Gelsomina regelt niet alleen het leven in het gezin, ze blijkt ook nog eens een unieke gave te hebben: ze is veruit de beste imker van heinde en verre.

Alles verandert echter wanneer het gezin besluit mee te doen aan een tv-programma met een feërieke presentatrice (rol van Monica Bellucci)…

Dit uiterst fraaie, landelijke en dromerige familieportret werd geregisseerd door AliceRohrwacher, die er op het jongste Festival van Cannes de Grand Prix mee won.

LE MERAVIGLIE 
Regie: Alice Rohrwacher
IT 2014, 108 min.

Deze film werd in Filmhuis Mechelen vertoond op:
DINSDAG 19 MEI 2015 
om 20u30

Deze vertoning werd gevolgd door een Q&A met hoofdrolspeler Sam Louwyck.
Een fotoverslag hiervan vindt u HIER! 

De pers over ‘Le Maraviglie':

‘Een bloem van een film, en de steel die hem draagt heet Sam Louwyck’ (***)(Humo)
http://www.humo.be/filmreviews/319957/le-meraviglie

‘Een dromerige sprookje over een verdwijnende manier van leven op het Italiaanse platteland: Wes Anderson meets Roberto Rosselini’ (****)(De Filmkrant)
http://www.filmkrant.nl/_titelindex_M/11778

‘De schildering van de landelijke omgeving, van de woonst en de bijenteelt maken in al zijn details indruk’ (****)(Filmmagie)
http://www.filmmagie.be/review/le-meraviglie

‘Een enig mooi familie-epos met een Belgisch tintje – Sam Louwyck – waar we terecht extreem trots op mogen zijn’ (*****)(De Mening)
http://demening.be/film/le-meraviglie/

‘Een tegelijk aandoenlijk en verrassend staaltje neo-neorealisme’ (***)(Knack Focus)
http://focus.knack.be/entertainment/film/filmrecensie-le-meraviglie-aandoenlijk-en-verrassend/article-review-532187.html