21/5/2013: KORT & GOED: DE FILMHUIS-KORTFILMAVOND

Het Filmhuis heeft altijd al oog gehad voor werk van jonge talenten, en die traditie zetten we ook dit seizoen met plezier verder op onze Kortfilmavond.

U krijgt niet alleen een uitgekiende selectie van de allerbeste inlandse kortfilms te zien, maar ook werk van jong Mechels talent.

In die laatste categorie zit bijvoorbeeld Shamisa Debroey, die onlangs in het Cultuurcentrum haar illustratiewerk tentoonstelde, en die nu bij ons haar korte animatiefilmpjes komt voorstellen.

Verder o.a. op het programma:

‘ROBYN O.’, een ijzersterk puberdrama van Cecilia Verheyden, bekroond als beste kortfilm op het Crystal Palace International Film Festival in Londen

‘MONT BLANC’ van Bruggeling Gilles Coulier, over een vader en zoon die hun scheeflopende relatie trachten recht te trekken door een reis naar de Alpen.  Coulier werkt momenteel aan zijn eerste langspeelfilm.

 

 

 

 

 

 

 

‘THE IMPORTANCE OF SWEET & SALT’, een tragikomedie van Benoit De Clerck, over een man die probeert te ontsnappen uit zijn disfunctionele relatie.
Bekroond met de juryprijs op het Internationaal Kortfilmfestival in Leuven, en op de longlist voor de Oscars!

 

- ‘EXODUS’ van de jonge Mechelaars Vlad Solovov & Lars Keuleers.

En omdat jong talent op werkelijk àlle manieren ondersteund moet worden, gooien we er als bonus een gratis vat bovenop: elke bezoeker krijgt achteraf een drankje aangeboden!

KORT & GOED: DE FILMHUIS-KORTFILMAVOND!
Dinsdag 21 mei, 20.30 u