Green Screen: FOOD FOR CHANGE (Benoît Bringer)

Food_For_Change_Poster
In ‘FOOD FOR CHANGE’ vertelt de Franse documentairemaker Benoît Bringer het verhaal van de vrouwen en mannen die overal ter wereld werken aan een ander voedselmodel dat gunstig is voor de planeet, de natuur en onze gezondheid.

Onder andere de beroemde chef-kok Alain Ducasse (drie verschillende restaurants met allemaal drie Michelinsterren!), de gezaghebbende duurzaamheidsexpert Johan Rockström (Universiteit van Stockholm) en de wereldvermaarde antropologe en biologe Jane Goodall vertellen over de problemen én de oplossingen: gemeentelijke boerderijen, schoolkantines die met korte keten-voeding werken en die biologisch koken,

Food.Film.Fest-logogemeenschappelijke tuinen voor kansarmen, anti-afval kookmethodes (en het composteren van het wel overblijvende voedselafval), het verminderen van vleesconsumptie en nog zoveel meer: een beter voedselsysteem ligt binnen handbereik, voor iedereen.

En drie keer per dag kunnen we er bewust voor kiezen om dat voedselsysteem positief te beïnvloeden.

‘Food For Change’ is dan ook een hoopvolle documentaire die laat zien welke recepten er beschikbaar zijn voor een economisch levensvatbare voedseltransitie.

De vertoning wordt gevolgd door een Q&A over hoe we deze recepten kunnen vertalen naar de lokale situatie in Mechelen, bijvoorbeeld de kweekplek in ‘t Hof bySONder.

Green Screen: FOOD FOR CHANGE
Regie: Benoît Bringer
F, 50 min.

Vertoning:
MAANDAG 27 SEPTEMBER
om 19u00
+
Q&A

Bysonder_Kweekplek-partners-logo

Een documentaire in onze Green Screen-reeks.

Vertoning in het kader van het Food.Film.Fest.
In samenwerking met:
- Voedsel Anders
- Bysonder
– Wervel