DRUNK (Thomas Vinterberg)

Drunk_Poster

 

In ‘DRUNK’ speelt de immer geweldige Mads Mikkelsen op zéér overtuigende wijze Martin, in vervlogen tijden veruit de beste leraar van zijn middelbare school, maar nu alleen nog een uitgebluste man van middelbare leeftijd, over wie leerlingen en ouders zich zorgen beginnen te maken.

Bovendien verwaarloost hij niet alleen zijn job, maar lijkt ook in zijn privéleven alles de foute kant op te gaan – zijn huwelijk loopt dan ook onafwendbaar op de laatste benen.

Gelukkig heeft hij nog enkele fijne collega’s die een idee hebben waar alléén mannen van middelbare leeftijd op kunnen komen: als ze de geheelonthouder nu eens zo ver krijgen

om met hen mee te bingedrinken?

Hoe zatter het gezelschap wordt, hoe beter uiteraard ook de daaropvolgende ideeën worden: zo stelt Nikolaj voor dat ze bij wijze van experiment voortaan allemaal doorheen de dag gaan drinken, om zo het ‘juiste’ alcoholpercentage in hun bloed te behouden: die prettige roes zou er volgens hem voor zorgen dat je meer open staat voor dingen, creatiever bent en betere beslissingen neemt.

En zie, het experiment lijkt potdomme nog te werken ook: Martin verbaast zijn vrouw Trine met zijn nieuwe energie, en ook de omgang met zijn studenten loopt opeens een stuk beter.
Maar blijft de pret duren?

Met ‘Drunk’ toont Thomas Vinterberg zich weer in grootse ‘Festen’- en ‘Jagten’-vorm, wat niet hoeft te verwonderen, want het team van deze film bestond dan ook grotendeels uit de ouwe getrouwen van die twee klassiekers.
Het resultaat is een zalig geacteerde dramedy over vriendschap, over ouder wordende mannen en – uiteraard – over de vele magische effecten van de drank.

Barman, voor ons een filmticket, en pakt u er zelf ook één!

DRUNK
Regie: Thomas Vinterberg
DK 2020, 115 min.

Deze film werd in Filmhuis Mechelen vertoond op:
DINSDAG 31 AUGUSTUS om 20u30
DINSDAG 14 SEPTEMBER om 18u30
MAANDAG 20 SEPTEMBER om 18u30

In de pers:

‘Een prachtige film die naast ‘Festen’ en ‘Jagten’ tot zijn allerbeste werk mag worden gerekend. Onvergetelijk’ (****) – Humo

‘Soms onnozel, soms diepzinnig, soms grappig, soms triest, soms leeg, soms vol. Kortom: een film die smaakt naar het leven zelf.’ (****) - Knack Focus

‘Thomas Vinterberg bewandelt met ‘Drunk’ zonder zwalpen de lijn tussen komedie en drama.’ (****) – De Morgen

‘Een meeslepende film over een roekeloos experiment.’ (****) – De Standaard