BRING IT TO THE PEOPLE – The film about the Brussels Jazz Orchestra (Guy Fellemans)

Bring_It_To_The_People_BJOKijkwijzer:

Kijkwijzer_AL

 

 

 

Ruim 25 jaar geleden ontstond in The Sounds – een kleine jazzclub in Brussel – het idee voor een orkest dat ondertussen tot de wereldtop behoort: het Brussels Jazz Orchestra.

Onder impuls van oprichters Frank Vaganée, Serge Plume, Marc Godfroid en Bo van der Werf bouwt de band jaar na jaar een alsmaar groeiende reputatie op, die ook voor het bredere én internationale publiek zichtbaar wordt wanneer de soundtrack voor ‘The Artist’ (waarop ze meespelen) met een Oscar bekroond wordt.

Maar die bekroonde soundtrack is maar één van de vele haltes op het constant

kronkelende parcours van het BJO: dankzij samenwerkingen met grote binnen- en buitenlandse jazznamen zoals Bert Joris, Enrico Pieranunzi, Joe Lovano, Kenny Werner, David Linx en Maria Schneider maar ook met verrassende partners als de De Frivole Framboos, DJ Grazzhoppa en rapper Zed weet het orkest steeds weer te verrassen, verwachtingen te overtreffen en een nieuw en jong publiek aan te spreken.

De keerzijde – zo blijkt uit deze warme, intieme en zéér swingende documentaire – is dat die verrassende en zeer uiteenlopende artistieke keuzes soms ook voor discussies en spanningen binnen de groep zorgen.
Maar tegelijk is het ook net dankzij die discussies en een constante drang naar topniveau dat het BJO geworden is wat is: één van ‘s werelds beste orkesten, samengesteld uit topmuzikanten die professionaliteit, speelplezier en vriendschap weten te mixen.

BRING IT TO THE PEOPLE – The film about the Brussels Jazz Orchestra
Regie: Guy Fellemans
B 2019, 85 min.

Deze film werd in Filmhuis Mechelen vertoond op:
DINSDAG 4 FEBRUARI 2020 
om 18u30
MAANDAG 17 FEBRUARI 2020 om 20u30.

Vertoning 17/2 in aanwezigheid van Frank Vaganée
en Koen Maes, algemeen directeur van het Brussels Jazz Orchestra!