Herstart zaalvertoningen op DINSDAG 17 AUGUSTUS!

Corona heeft voor een zéér lange pauze gezorgd, maar we zijn gezond en wel terug: onze zaalvertoningen herstarten op DINSDAG 17 AUGUSTUS!

TIP: koop HIER alvast uw nieuwe SEIZOENKAART.
Die kost 5 euro, en u bespaart er 2 euro per vertoning mee. Doén, dus!

De kaart wordt u per mail toegestuurd en bevat een kortingsode die u bij aankoop van tickets kunt invoeren.

Opgelet: door de coronasluiting konden de mensen die in september vorig jaar een Seizoenkaart kochten daar maar één maand gebruik van maken.
Daarom hebben we besloten de geldigheid van die kaarten uitzonderlijk met een jaar te verlengen, tot 31 augustus 2022. Uw unieke kortingscode blijft dezelfde en werkt nog altijd!

Nieuwe Filmhuis-seizoenkaarten zijn geldig tot 31 augustus 2022.

Tickets vindt u in onze online TICKETSHOP!

De titels worden in de loop van de komende weken bekendgemaakt, maar een aantal toppers hebben we nu al Petite_Maman¨¨Postervastgelegd:

– ‘PETITE MAMAN’Céline Sciamma’s ontroerend mooie opvolger voor ‘Portrait de la Jeune Fille en Feu’.
Vanaf 17/8.

– ‘THE HUMAN VOICE’, door Almodovar gedraaid tijdens de coronacrisis, en daardoor beperkt tot één actrice. Gelukkig voor ons was dat de ook hier alwéér grootse Tilda Swinton.
Vanaf 17/8.Jojo_Rabbit_1

- ‘JOJO RABBIT’, Taika Waititi‘s wonderlijke (tragi)komedie over een Duits jongetje wiens kinderlijke fantasie helemaal door de Hitlerjugend overgenomen is, waardoor hij denkt dat ene Adolf zijn beste vriend is.
Op 17/8.

The_Father_Poster- ‘THE FATHER’: Anthony Hopkins en Olivia Colman in absolute topvorm in een film over een dochter die haar vader in de nevelen van dementie ziet verdwijnen, en een vader die de realiteit niet meer van zijn hersenspinsels kan onderscheiden – het klinkt als voer voor een drama, maar regisseur Anthony Zeller bouwde de film op als een meeslepende thriller. Indrukwekkend goed!

- ‘TITANE’, de controversiële, ontregelende maar magistrale nieuwe film van Julia Titane_poster_2Ducournau, bekroond met de Gouden Palm in Cannes.
Vanaf 6/9.

- ‘GAGARINE’, nog zo’n ijzersterke nieuwe Franse film, over een tiener uit de banlieu die droomt over de sterren en over ruimteavonturen, en die tegelijk hier op aarde zijn geliefde maar met sloop bedreigde sociale woonblok van de ondergang wil redden.
Prachtige, spannende en ontroerende cinema.Drunk_Poster

‘DRUNK’, de geweldige, in sloten alcohol gemarineerde zuipschuitenfilm van Thomas Vinterberg (‘Festen’, ‘Jagten’) is vanaf 31/8 bij ons te zien. Santé!

- ‘CORPUS CHRISTI’: crimineel straffe film over een jonge delinquent die zich – zeer succesvol – als pastoor op het Pcorpus_christi_posteroolse platteland voordoet.

‘WHITE CUBE’ (op 4/10): de topdocu van en met Renzo Martens, die in de Congolese jungle samen met een plaatstelijke kunstenaarscoöperatieve een heus kunstencentrum probeert op te zetten.
Terwijl hij dat doet, legt hij voor de kijker al doende enkele actuele hot topics bloot, gaande van de dekolonisatie en het probleem van roofkunst tot de geldstromen in de moderne kunstwereld.

‘NOMADLAND’: de alom terecht bejuNomadland_poster2belde en bekroonde alternatieve road movie van Chloé Zhao, met Frances McDormand: die laatste speelt een vrouw die alles kwijtgeraakt is tijdens de kredietcrisis, en die nu noodgedwongen als een nomade met haar busje door Amerika trekt.
Vanaf 11/10.

Tickets vindt u in onze online TICKETSHOP!

WeLoveCinema