11 & 12/04/2015: IMAGE

imaIedereen kent Adil El Arbi ondertussen uiteraard als De Slimste Mens Ter Wereld, maar laten we vooral niet vergeten dat de man in de eerste plaats filmregisseur is.
In 2011 maakte hij met zijn maat Bilall Fallah al de bekroonde kortfilm ‘Broeders’, en aan dat succes breit het duo nu een even succesvol vervolg met ‘Image’, hun allereerste langspeelfilm.

mixedEva (gespeeld door Laura Verlinden) is een jonge, ambitieuze journaliste die voor de grootste zender van het land werkt.

Wanneer ze de opdracht krijgt een reportage te maken over de probleemwijken in Brussel, leert ze

Lahbib (rol van talent Nabil Mallat) kennen, een zware jongen van Marokkaanse afkomst. Lahbib gidst Eva en haar team door de wijk, en geleidelijk aan raakt ze gefascineerd door zijn leefwereld en door hemzelf…

De journaliste vat het plan op van de kleine reportage een diepgravende documentaire te maken, maar dat is niet naar de zin van iedereen binnen de zender. En dan vooral niet naar de zin van de uiterst hanige sterpresentator Herman Verbeeck (rol gespeeld door Gène Bervoets).

IMAGE
Regie: Adil El Arbi & Bilall Fallah 
B 2014, 90 min.
Zaterdag 11 april, 16u00
&
Zondag 12 april, 20u30.

De zondagvoorstelling wordt voorafgegaan door een speciale nocturne van de tentoonstelling ‘Mixed Emotions/Gemengde Gevoelens’ in het Cultuurcentrum!
De nocturne is toegankelijk van 18u00 tot 20u30. 

Organisatie: Renday Vous, Cultuurcentrum Mechelen en H30 i.s.m. Filmhuis Mechelen, en ondersteund door het Afrika Filmfestival, dat dit jaar zijn 20ste verjaardag viert!

AFRFF-Logo-2015-2logo_h30_nieuw

banner

 

 

 

 

 

Interview in Knack: http://www.knack.be/nieuws/mensen/onder-slimme-marokkanen-adil-el-arbi-en-bilal-benyaich-straks-worden-we-nog-fuckin-mainstream/article-normal-520107.html

Interview in De Morgen:
http://www.demorgen.be/film/de-6-favoriete-films-van-regisseur-adil-el-arbi-a2128050/

Reportage van Brussels Nieuws:
http://www.brusselnieuws.be/nl/nieuws/adil-el-arbi-en-bilall-fallah-draaien-eerste-langspeler-brussel-geen-tweede-les-barons

Interview in Agenda:
http://www.agendamagazine.be/en/blog/adil-el-arbi-en-het-image-van-brussel
beatup_affiche_4_lst5__laatste_versie_