Dinsdag 31/10: herprogrammering L’AMANT DOUBLE

36000534_75491_st_sd-highVertoning:
DINSDAG 31 oktober 
om 18u30

(Om 20u30 vertonen we AYA DE YOPOUGON)
—–

Wie de meest magistrale openingsscène van het afgelopen jaar wil zien, mag vooral het begin van ‘L’Amant Double’ niet missen – méér mogen we u hier echt niet vertellen.

Wat we u wél kunnen vertellen is dat regisseur François Ozon zich duidelijk weer enorm geamuseerd heeft met het maken van deze fascinerende, Hitchcock-iaanse erotische thriller die de kijker constant op het verkeerde been zet.

De plot draait rond Chloé, een bloedmooie jonge vrouw die met een aantal vage psychosomatische klachten te rade gaat bij Paul, een therapeut. Zijn beroepsethiek staat uiteraard geen relatie met een patiënte toe, maar algauw blijkt toch dat de sofa bij een psychiater ook voor hele andere dingen gebruikt kan worden dan voor therapie….

Het verliefde stel beleeft een uiterst gelukkige romance, tot Chloé bij toeval ontdekt dat Paul verborgen houdt dat hij een nog tweelingbroer heeft. Die óók therapeut is – zij het eentje die er totaal andere methodes op nahoudt dan zijn broer.

Met ‘L’Amant Double’ blaast Ozon een totaal afgekloven genre nieuw leven in: bereid u voor op een avondje vol kitschy knipogen, bloedmooie filmische hoogstandjes en vet aangezette seksuele symboliek.
Over the top? Zéér!
Grappig, stijlvol en intelligent? Dat nog meer!

Met Jérémie Renier in een psychiatrische dubbelrol, en Marine Vacth (die eerder al schitterde in Ozons ‘Jeune et Jolie’) als de ondoorgrondelijke maar onweerstaanbare beauty.
En met een zeer geslaagde comeback van seventies-ster Jacqueline Bisset.

L’AMANT DOUBLE
Regie: François Ozon
F 2017, 108 min.
Dinsdag 31 oktober om 18u30

‘L’Amant Double’ in de pers:
”L’Amant double’ is een feest van dramatische doorkijkjes. Verduiveld plezierig is het, dit over-de-topverhaal met die pittige seksscènes. Ozon is heer en meester.’ (****) – De Volkskrant
https://www.volkskrant.nl/film/regisseur-ozon-is-hier-heer-en-meester-een-over-de-topverhaal-dat-prikkelt-en-provoceert~a4509343/

L’amant double’ heeft de stilering en camp, maar ook de rijkdom en het plezier van Brian De Palma’s thrillers – en via hem is ook Hitchcock nooit ver weg. Precies goed.’ (****)  – De Filmkrant.
http://filmkrant.nl/_titelindex_A/15643

‘François Ozon verrast alweer met pikante psychohorror in ‘L’Amant double’. Verduiveld entertainend.’ (De Morgen)
https://www.demorgen.be/film/-l-amant-double-waarom-je-beter-geen-relatie-begint-met-je-psychiater-b0114c2a/

‘Tweelingen zijn meesterwerken van de natuur’ (interview met François Ozon in de Filmkrant)
http://filmkrant.nl/TS_juli-augustus_2017/15676

‘Een staande ovulatie voor Ozon!’ (****) – Humo
http://www.humo.be/filmreviews/379105/lamant-double