2/11/2010: FANTASTIC MR. FOX

fmf1Een animatiefilm voor jong én oud over de avonturen van de geslepen vos Mr. Fox, tegelijk een onwaarschijnlijke ijdeltuit én een warm personage. Gebaseerd op het gelijknamige succesboek van Roald Dahl.

Met Fantastic Mr. Fox maakt regisseur Wes Anderson (van The Royal Tenenbaums en The Life Aquatic With Steve Zissou) voor het eerst een uitstap naar de animatiefilm. Verwacht echter geen tekenfilm of blitse moderne digitale effecten, maar wel ouderwets gemaakte stop-motion, met poppetjes die na elk shot (en met de hand!) van positie veranderd moesten worden. Verbluffend om te zien hoe Anderson met die middelen perfect een netwerk van menselijke relaties en emoties weet te schilderen. En let vooral ook op de soundtrack, die bestaat uit een geweldige mengeling van raakgekozen popsongs en een score van Alexandre Desplat (ook al componist van The Ghost Writer).

In de rol van de ijdele en lepe maar ook warme vos hoort u George Clooney, en ook de stemmen van Meryl Streep en Willem Dafoe (als rat!) zijn perfect gecast.

Regie: Wes Anderson
USA 2010, 87 min.