OPEN CINEMA 2023

Hier belééf je cinema.
Van nieuwe titels tot zeldzame parels en inspirerende programma’s.

Tussen 29 september en 3 oktober 2023 verrassen de Vlaamse en Brusselse bioscopen en filmvertoners het publiek met hun gevarieerde aanbod.
Allemaal samen, allemaal net dat tikkeltje anders.

Welkom op dit magische moment.

Welkom tijdens OPEN CINEMA.

pen_Cinema_2023_logoOok Filmhuis Mechelen neemt uiteraard weRiceboy_Sleeps_posterer deel aan dit fijne initiatief.

Op maandag 2 en dinsdag 3 oktober hebben we twee avonden lang een programma klaarstaan vol met exclusieve vertoningen, frisse nieuwe filmontdekkingen, een onverwoestbare klassieker, een docu, véél humor, een snuifje ontroering, verrassende omkadering en boeiende nagesprekken.

Films uit binnen- en buitenland, van jongeAirplane_Leslie en oude regisseurs, in alle mogelijke genres, maar allemaal met één gezamenlijk kenmerk: we kiezen alleen voor topkwaliteit.

Doe uzelf een plezier, en kom tijdens OPEN CINEMA voor ongeveer géén geld alles ontdekken wat het Filmhuis zo uniek maakt.
Airplane_1

Het programma:

MAANDAG 2 OKTOBER:
18u30: RICEBOY SLEEPS - tickets voor deze vertoning HIER!

20u30: Première van de FILMHUIS COMEDY CLUB!
Yep, alweer een compleet lachwekkend nieuw idee van het Filmhuis: vanaf nu serveren we ons publiek op geregelde tijdstippen op een oARGWAAN_NL_posternverwoestbare en hogelijk hilarische comedyklassieker, telkens gecombineerd met een OPEN MIC voor nieuwe stand-upcomedians én een gratis drankje achteraf. Hahaha!

Op het programma van deze FILMHUIS COMEDY CLUB-première: ‘AIRPLANE!’, een film van begin tot nà de aftiteling volgepropt met jokes, witzen, grappen, geniale flauwiteiten, absurde onnozeliteiten, spoofs, slapstick en one liners, en dat allemaal aan een tempo van één grap om de vijf seconden.Portrait_Disappearing_Woman
Ook 45 jaar na de release nog altijd krankzinnig grappig.

Plus doorlopend 8mm- en 16mm-projecties en een gratis drankje voor iedereen.

DINSDAG 3 OKTOBER:
18u30: Art & Film: ARGWAAN – EEN DOCUMENTAIRE OVER LUC TUYMANS – tickets voor deze vertoning HIER!

19u45: PORTRAIT OF A DISAPPEARING WOMAN: deStrange_Way_of_Life_poster prijswinnende kortfilm van jong filmtalent Nelson Polfliet.
Met o.a. Marijke Pinoy en Gunter Lamoot.

20u10: Pedro Almodovars kleurrijke queer western STRANGE WAY OF LIFE, met in de hoofdrollen Ethan Hawke en Pedro Pascal – tickets weldra beschikbaar

20u45: HISTORIAS PARA NO CONTAR : een lekkere Spaanse stadskomedie, over die momenten dat je beter even niéts gezegdHistorias_Para_No_Contar_Poster had (maar het toch deed) – tickets weldra beschikbaar

Plus doorlopend 8mm- en 16mm-projecties en een gratis drankje voor iedereen.

 

Open_Cinema_23_Klein

 

 

LOGO_VAF_VLgem_VERT_Nieuw_blue