VRIJDAG 31/1/2020: Jeugdfilm: MIRAI

miraiVertoning:
VRIJDAG 31 JANUARI 2020 om 19u00.

Kijkwijzer:
Kijkwijzer_6_Angst

 

—–
Speciaal voor jonge cinefielen starten we dit seizoen met een reeks jeugdfilmparels: stuk voor stuk films-die-je-gezien-moét-hebben, telkens vertoond op vrijdagavond.

Dé ideale manier om het weekend fijn in te zetten, dus!

Vandaag op de affiche: ‘MIRAI’, de met een Oscranominatie bekroonde animatiefilm van de befaamde Japanse Studio Chizu, geregisseerd door Mamoru Hosoda.

Wanneer de kleine Kun zijn pasgeboren zusje Mirai ontmoet, is hij in eerste instantie dolblij met haar komst. Maar als de aandacht van zijn ouders steeds meer naar Mirai gaat, voelt Kun zich al snel buitengesloten en boos.

Wanneer hij in de achtertuin een tijdreispoort ontdekt, wordt hij meegenomen op een avontuur door de tijd, waarin hij verschillende familieleden tegenkomt in het verleden én de toekomst.
Zo ontmoet hij zijn zusje Mirai opnieuw in haar tienerjaren: daar zal ze hem op sleeptouw nemen op een magische reis.

‘Mirai’ is hartverwarmende anime, waarvoor Mamoru Hosoda zich liet inspireren door zijn eigen kinderen, want ook na de geboorte van zijn eigen dochtertje Mirai voelde haar oudere broertje zich buitengesloten door zijn ouders.

De film is tegelijk een intiem, subtiel familieverhaal én een episch avontuur, dat door Hosoda met zeer veel oog voor detail en stijl in beeld werd gezet. Topfilm!

MIRAI
Regie: Mamoru Hosoda
Japan 2018, 100 min.
Vertoning:
VRIJDAG 31 JANUARI 2020 om 19u00.

REKKER

Een vertoning in samenwerking met REKKER en Cultuurcentrum Mechelen.