14/10/2007 FILMONTBIJT: U-CARMEN

u_carmen1Prima tradities zijn er om voortgezet te worden: op zondag 14 oktober vindt in het Scheppersinstituut weer het Filmontbijt ten voordele van de MUCEF-projecten in Zuid-Afrika plaats!

Dit keer laten we u ontwaken met ‘U-Carmen e-Khayelitsha’, eigenlijk gewoon een verfilming van‘Carmen’, de populaire opera van Bizet, maar dan verplaatst naar een township in Zuid-Afrika.

En het goede nieuws is: het verhaal van Carmen – een vrijgevochten, sensuele vrouw die zich staande probeert te houden in een macho-omgeving – blijkt ook in die geüpdate versie perfect te werken: regisseur Mark Donford-May zette zijn acteurs neer in sigarettenfabrieken en illegale bars, en voor de soundtrack werd Bizets muziek vermengd met Zuid-Afrikaanse elementen (de film werd overigens helemaal in het Xhosa en Afrikaans opgenomen).

Het resultaat is een wervelende, uitermate originele en bijzonder actuele prachtfilm, die bedolven werd onder de prijzen (‘U-Carmen’ won de Gouden Beer op het Festival van Berlijn) en lovende kritieken.

Filmontbijt: U-Carmen (e-Khayelitsha)
Regie: Mark Donford-May
Zuid-Afrika 2005, 120 min.
Zondag 14 oktober, 9.15 u. (ontbijt) / 10.30u. (vertoning film)

OPGELET! Deze voorstelling vindt plaats in het Scheppersinstituut, Melaan te Mechelen!

Inkom film + onbijt: 12 euro (volwassenen) of  6 euro (kinderen 6-12 jaar). De opbrengst gaat integraal naar de projecten van MUCEF in Zuid-Afrika.

Reserveren via email? rita.vanderwegen@telenet.be

Telefonisch? 015/33.10.62 (Rita) of 015/42.23.77 (Norma)