17/1/2012: BADPAKJE 46 + DE ENGEL VAN DOEL + INJURY TIME

Emilienne by the grave of her husbandKort samengevat: het allerbeste van Docville en het Internationaal Kortfilmfestival Leuven (IKL) – de twee kwaliteitsfestivals van onze collega’s van Cinema Zed in Leuven – verzameld op één avond: ziedaar het idee achter deze avond.

BADPAKJE 46
Als filmstudent nog tijdens je studies op het Festival van Cannes bekroond worden met de Prijs van de Jury: het overkwam Wannes Destoop met zijn ‘Badpakje 46′, een uitermate fraaie kortfilm over een mollig, twaalfjarig meisje dat worstelt met het bestaan.

Gelukkig kan ze zich uitleven in het plaatselijke zwembad, waar ze keihard traint voor de komende zwemwedstrijd…
In de hoofdrollen ziet u Johan Heldenbergh, Lies Pauwels, Wim Opbrouck, Kenneth Vanbaden en  de debuterende Janis Vercaempst.
De heel mooie soundtrack werd gecomponeerd door Amatorski!

Regie: Wannes Destoop
B 2011, 15 min.

DE ENGEL VAN DOEL
Doel: een dorp dat al jarenlang gewurgd wordt door de kerncentrale aan de ene kant, en de almaar uitbreidende Antwerpse haven aan de andere kant.

De Nederlandse regisseur Tom Fassaert volgt in zijn pakkende documentaire de
bejaarde Emilienne Driesen, die moedig weigert te vertrekken en onverstoorbaar blijft doorgaan.
Tot ook haar beste vriendinnen het dorp verlaten en de dorpspastoor sterft, en ook voor haar vertrek onvermijdelijk lijkt.

Regie: Tom Fassaert
B 2011,  72 min.

INJURY TIME
Drie hooligans van Antwerp raken na een uitwedstrijd in Wallonië slaags met de tegenpartij, en één van hen wordt bij die schermutselingen flink toegetakeld.
Waardoor een andere dan weer kost wat kost wraak wil nemen op ‘die Walen’. Desnoods op zijn eentje…
Een beenhard voetbaldrama van Robin Pront, vol pikzwarte humor en met werkelijk gewéldige vertolkingen van Jeroen Perceval en (vooral) Matthias Schoenaerts. Fantastico!

Regie: Robin Pront
B 2011,  14 min.
Dinsdag 17 januari 2012, 20.30 u.

En omdat we onze 35ste jaargang ingaan, hebben we nog een bonus klaar: na de film bieden we onze trouwe toeschouwers – u dus! – achteraf een gratis drankje aan. Filmhuissupporters op post!