ZONDAG 20/12/2020: Familiefilmontbijt: DE BEROEMDE BERENINVASIE VAN SICILIË (Lorenzo Mattotti)

Beroemde_Breninvasie_van_SicilieVertoning:
ZONDAG 20 DECEMBER

Ontbijt: vanaf 10u00
Film: om 11u00

Nederlands gesproken!


Tickets in voorverkoop zijn binnenkort beschikbaar via deze site.

—-

 

Met ‘De beroemde bereninvasie van Sicilië’ verfilmde regisseur Lorenzo Mattotti het gelijknamige succesboek van Dino Buzzati tot een fantasierijke en stoere animatiefilm.

In dit spannende avonturenverhaal trekt een berenvolk naar de mensenwereld om Tonio, de lang geleden ontvoerde zoon van hun koning, op te sporen.

Vastbesloten om zijn zoon terug te vinden vertrekt Koning Leonzio samen met het berenvolk richting de mensenwereld, net voor de strenge winter aanbreekt.

Een onbetrouwbare tovenaar, een reusachtig zeemonster en een sluwe mensenkoning

maken het de beren haast onmogelijk die mensenwereld te bereiken en naar Tonio te zoeken. Maar Leonzio weigert op te geven.

Uiteindelijk bevalt het leven onder de mensen de beren wel. Tot ze de slechte gewoontes van de mensen beginnen over te nemen…

‘De beroemde bereninvasie van Sicilië’ werd in handen van Mattotti een waar visueel spektakel dat zowel geselecteerd werd voor ‘Un Certain Regard’ op het Festival van Cannes Filmfestival als voor het animatiefestival van Annecy.

Vooraf kan de hele familie genieten van een heerlijk ontbijt met lekker dampende koffie of thee, als vanouds geserveerd door Oxfam Wereldwinkel Mechelen.

DE BEROEMDE BERENINVASIE VAN SICILIË
Regie: Lorenzo Mattotti
I 2019, 82 min.

Nederlands gesproken!