Green Screen in het Filmhuis

petit paysan
Green Screen
?
Wat is dàt nu weer?

Wel, het zit zo: de laatste jaren worden er steeds meer documentaires uitgebracht die op de één of andere manier allemaal met ecologie in de brede zin van het woord verbonden waren.

En aangezien dat vaak zeer stérke documentaires waren, zetten wij die uiteraard ook altijd graag op ons programma: er waren uiteraard de traditionele, klassieke natuurdocumentaires genre ‘De Nieuwe Wildernis’, maar we toonden evengoed onthullende documentaires over zeer uiteenlopende ‘groene’ onderwerpen gaande van de asbestproblematiek (‘Ademloos’) en de massale bijensterfte (‘More Than Honey’) tot praktisch eco-activisme (‘Demain’) of fietsen in de stad (‘Bikes vs. Cars’).

Bovendien kwamen er naast die documentaires ook geregeld speelfilms uit die rechtstreeks gelinkt waren aan dat groene thema: ‘Petit Paysan’, ‘Woman at War’….

Regisseur Bart Verstockt lanceerde daarom het idee om dit groene kwaliteitsaanbod te bundelen, en vanaf nu ons filmscherm op vaste basis groen te laten kleuren: Green Screen!

Elke vertoning van deze Green Screen-reeks zal uiteraard telkens georganiseerd worden in samenwerking met een lokale organisatie die rond dit thema actief is.
Niet alleen kunnen die organisaties dan hun werking kort even komen presenteren aan het publiek, na de film is er ook telkens mogelijkheid om van ideeën te wisselen en te netwerken met andere eco-organisaties uit de streek.
Of de documentaire kan gecombineerd worden met een debat of panelgesprek.

Heeft uw organisatie interesse om op één of andere manier mee te werken aan (of mee te denken over) Green Screen?
Hebt u film- of documentairetips voor deze reeks?
Laat het ons weten via info (at) filmhuismechelen.be, of voor of na één van onze voorstellingen aan onze medewerkers.