Heropening Filmhuis vanaf september!

good_films_make_your_life_betterHallo Filmhuizers,

Door de coronacrisis hebben we noodgedwongen onze langste pauze ooit moeten nemen, maar hey: we werken volop aan de comeback!

We hopen onze vaste vertoningen te kunnen heropstarten in september.

Onze succesformule blijft alleszins ook volgend seizoen behouden: op onze dinsdagen van het Filmhuis presenteren we u wekelijks de beste nieuwe releases, zorgvuldig voor u geselecteerd door ons programmatieteam.

Van Pedro Almodovar tot de Coen Brothers, en van Yorgos Lanthimos tot Quentin Tarantino of François Ozon, u kon hen in de loop der jaren allemaal éérst bij ons ontdekken, en ook in de toekomst staan we garant voor datzelfde niveau van kwaliteitsfilms, uit de vier windstreken.

Maar naast het betere nieuwe fictiewerk blijven we u uiteraard een brede waaier aan documentaires aanbieden, plus de leukste kinder- en jeugdfilms, hernemingen van onze publiekssuccessen én een fijne selectie klassiekers.

We blijven oog hebben voor nieuw en lokaal talent: jonge en/of Mechelse filmmakers en acteurs zullen ook in de toekomst bij Filmhuis Mechelen een scherm blijven vinden waar ze hun kortfilms of eerste producties aan het publiek kunnen presenteren.

En last but zeker not least zijn we als vanouds ook volgend seizoen de vaste Mechelse thuisbasis van zowel het Holebifilmfestival als van het Afrika Filmfestival, en blijven  onze eigen reeksen uiteraard doorlopen:
Art & Film: een maandelijkse serie kunstdocumentaires en speelfilms over kunstenaars, telkens van een vakkundige inleiding voorzien door (of over) de artiest in kwestie.
In samenwerking met onze buren van de Academie Mechelen.

Green Screen: een serie films en documentaires over ecologie in de breedste zin van het woord: onze voeding, de luchtkwaliteit, de dierenwereld, het verkeer, de betonnering van ons land, de toestand van het regenwoud, onze energievoorziening… – over al deze onderwerpen zijn tal van straffe films en ijzersterke docu’s te vinden, die wij dan ook graag tonen in onze Green Screen-reeks.
Telkens ingeleid door een specialist terzake, in samenwerking met een vereniging of in combinatie met een debat.

Kortom: laat het aftellen beginnen!

(en in afwachting kunt u nog altijd meer dan 100 gratis films en docu’s bekijken in onze CINEMA CORONA, de grootste online-bioscoop van de Benelux en omliggende gemeenten)