23/9/2014: UNDER THE SKIN

IMG_2027De openingsfilm van ons seizoen 2014-2015 is meteen een (uiterst controversiële) klapper van formaat: ‘Under The Skin’, gebaseerd op de klassieke sciencefictionroman van Michel Faber, geregisseerd door Jonathan Glazer (‘Sexy Beast’, ‘Birth’…) én met een briljante Scarlett Johansson in de hoofdrol!

Johansson speelt een duister maar adembenemend wezen dat in het grauwe Glasgow neerstrijkt, en daar met een bestelwagen haar prooien oppikt: jonge mannen die door deze femme fatale in hun eigen ondergang meegelokt worden.

Glazer creëerde met ‘Under The Skin’ meer een koortsige, boze droom dan een helder, afgelijnd verhaal: dit is een film waarin niks uitgelegd wordt, waarin des te meer gesuggereerd wordt, en waarbij je als kijker maar één ding te doen staat: je anderhalf uur

lang laten meedrijven op de duistere trip to hell.

Opvallend: een deel van de scènes zijn opgenomen met een candid camera, met nietsvermoedende mannen die bij een improviserende Johansson in de bestelwagen stapten.
O ja: de verbluffende, hypnotiserende soundtrack is van Mica Levi.

‘Under The Skin’ is verplichte kost voor de fans van Kubrick (‘2001: A Space Odyssey’), David Lynch (‘The Elephant Man’) en Nicolas Roeg (‘The Man Who Fell To Earth’)!

Voor deze vertoning hebben wij (i.s.m. distributeur A-Film en boekhandel De Zondvloed) nog een aantal leuke extra’s in petto – hou daarvoor deze site in de gaten!

UNDER THE SKIN
Regie: Jonathan Glazer
GB 2014, 106 min.
Dinsdag 23 september, 20.30 u

Recensie in Focus Knack:
http://focus.knack.be/entertainment/film/film-van-de-week/recensie-under-the-skin-ground-control-to-major-glazer/article-review-260699.html

Recensie in Humo:
http://www.humo.be/filmreviews/291139/under-the-skin

Recensie in De Morgen: http://www.demorgen.be/wca_digi/film_detail/101/681735/Under-the-skin.html

Recensie op Cobra:
http://cobra.be/cm/cobra/film/1.2010030

Recensie in Vertigo:
http://vertigoweb.be/skin/

Recensie in Filmmagie:
http://www.filmmagie.be/review/under-skin