31/5/2011: RUNDSKOP

1644195-7c8459e9d6f4628ec5473c6e73e93694Kort samengevat: ergens in de buurt van Sint-Truiden runt de jonge Jacky Vanmarsenille zijn vetmesterij.

Op een dag wordt hij door een malafide veearts gepolst of hij het misschien niet ziet zitten om een deal te maken met een louche West-Vlaamse hormonenboer.

Tot een moord op een flik een waterval van gebeurtenissen in actie zet.

Goed om weten: pers en publiek waren het voor één keer volledig eens: met ‘Rundskop’ heeft de jonge Truiense regisseur Michaël R. Roskam de sterkste Belgische debuutfilm in jaren gemaakt: een rauw, naar Martin Scorsese verwijzend noodlotsdrama, dat gedragen wordt door een ijzersterk scenario, fantastisch camerwerk van Nicolas Karakatsanis en een nu al legendarische vertolking van Matthias Schoenaerts.
Het vlees tussen uw boterhammetjes zal na het zien van deze film nooit nog hetzelfde smaken.

En tot slot: De acteerprestatie van Schoenaerts werd (terecht) overal gelauwerd, maar gelieve ook op de niet veel minder indrukwekkende Jeroen Perceval te letten.

En o ja, ook de louche pornoboer Dennis Black Magic heeft iets met deze film te maken. Wat precies? Dàt leest u op de aftiteling – spannend tot de allerlaatste seconde dus, deze film.

RUNDSKOP
Regie: Michaël R. Roskam
B 2011, 120 min.
Dinsdag 31 mei, 20.30 u.