17/03/2015: GERONIMO

geronimo2_0Al bijna 40 jaar maakt de Algerijnse Roma Tony Gatlif films, en al bijna 40 jaar spelen die zich af bij de zigeuners. Het zal u dus niet verbazen dat ook ‘Geronimo’, zijn nieuwste pareltje, weer een pareltje van gipsy-filmkunst is.

Dit keer vindt de actie plaats in het broeierige zuiden van Frankrijk, waar in een afgeleefde banlieu de sociale werkster Geronimo (een schitterende rol van tomboy Céline Sallette) een dagtaak heeft aan het bedaren van de gemoederen bij de heetgebakerde jeugd die er de hele dag op straat rondhangt.

Een taak die aardig lukt, tot de mooie Turkse Nil (Nailia Harzoune) op de dag van haar –gearrangeerde- huwelijk vlucht met haar minnaar, de zigeuner Lucky (David Murgia): een Romeo & Julia-liefdesgeschiedenis die volstaat om de lont in het multiculturele kruitvat te steken…

‘Geronimo’ is een warme, vibrerende film waar de passie en het vuur vanaf spatten, propvol fantastische dans- en muziekscènes: een kleurrijke cocktail van hip-hop, flamenco, gipsy-muziek en héél veel lust for life. Een absolute aanrader voor iedereen die

van het leven en de liefde houdt!

GERONIMO
Regie: Tony Gatlif
F 2014, 104 min.
Dinsdag 17 maart, 20.30 u

EXTRA! Deze voorstelling wordt georganiseerd i.s.m. het Dance Diversity Festival, dat op zondag 22 maart plaatsvindt in het Cultuurcentrum.

Het festival stelt diversiteit in dans centraal: docentenworkshops, activiteiten voor dansers, een foto-expo en een reeks performances illustreren hoe in elk van ons een unieke danser schuilt.
Om 14u30 en 17u15 zijn bovendien screenings voorzien, o.a. van de fantastische dansfilm ‘Rhythm Is It!’, over Berlijnse jongeren die dansen op een uitvoering van ‘Le Sacre du Printemps’ door de Berliner Philharmoniker (lees hier de recensie van de New York Times over deze film!)

Een festivalticket voor de hele zondag (incl. ‘Rhythm Is It’-filmvertoning, foto-expo en alle dansvoorstellingen) kost 8 euro.

Voor verdere info: http://dancediversity.be/
Reservaties en tickets voor het Dance Diversity Festival: http://dancediversity.be/tickets-deelname/

Recensie in Vertigo:
http://vertigoweb.be/geronimo/

Recensie in Le Nouvel Observateur:
http://leplus.nouvelobs.com/contribution/1250505-geronimo-de-gatlif-une-tragedie-solaire-portee-par-l-extraordinaire-celine-sallette.html

Recensie in L’Express:
http://www.lexpress.fr/culture/cinema/avec-geronimo-tony-gatlif-s-est-retourne-vers-son-enfance_1610134.html

Recensie in Variety:
http://variety.com/2014/film/reviews/cannes-film-review-geronimo-1201189998/

Recensie in Humo:
http://www.humo.be/filmreviews/314373/geronimo

Interview in Supercalifragilistic:
http://www.supercalifragilistic.be/interviews/aan-het-woord-celine-sallette/

Interview in Le Parisien:
http://www.leparisien.fr/informations/geronimo-tony-gatlif-en-guerre-contre-les-mariages-arranges-et-les-crimes-d-honneur-15-10-2014-4215431.php

En om u alvast in de danssfeer te brengen: een fragment van tijdens de opnames: