6/12/2013: FILMHUIS FOR LIFE: THE PATIENCE STONE

Yés! Ook het Filmhuis neemt dit jaar deel aan Music For Life!

Op vrijdag 6 december organiseren wij een filmevenement ten voordele van de actie, en de opbrengst gaat volledig naar de Vluchtelingendienst.

De filmkeuze staat met het excellente ‘The Patience Stone’ dan ook volledig in het teken van dat onderwerp: een man is in de Afghaanse oorlog door een kogel geraakt, en ligt nu in coma.
Zijn mooie vrouw verzorgt hem niet alleen, ze begint ook tegen hem te praten. Al gauw mondt haar monoloog uit in een lange biecht over haar meest intieme frustraties, dromen en verlangens – gesprekken waardoor ze op eigen houtje ontluikt tot een zelfbewuste en energieke vrouw in een door mannen gedomineerde maatschappij.

‘The Patience Stone’ is gebaseerd op het met de Prix Goncourt bekroonde succesboek dat regisseur Atiq Rahimi schreef, en dat tot een prachtscenario werd uitgewerkt door meester-scenarist Jean-Claude Carrière (‘The Unbearable Lightness of Being’, ‘Die Blechtrommel’ en een
 lange rij films van Luis Bunuel).

De vrouw wordt sterk vertolkt door de in Frankrijk werkende Iraanse actrice Golshifteh Farahani (‘Poulet aux Prunes’). De film is overigens de officiële Afghaanse inzending voor de oscars: sowieso bijzonder opmerkelijk voor een land waar de filmcultuur zowat compleet vernietigd is door de – al dan niet heilige – oorlog.

Na de film trakteren wij u op hapjes en een optreden van de Taliband!

Jawel, u krijgt dus een ijzersterke film, hapjes en een optreden van de Taliband voor ocharme 7 euro (Filmhuisleden) / 9 euro (niet-leden), én u steunt daar tegelijk ook nog Music For Life mee: welke reden hebt u eigenlijk om niét af te komen?

FILMHUIS FOR LIFE: THE PATIENCE STONE (SYNGUE SABOUR)
Regie: Atiq Rahimi
AFG – F 2012, 99 min
Vrijdag 6 december 2013, 20.30 u

Inkom: 7 euro (Filmhuisleden) / 9 euro (niet-leden) 

Recensie van ‘The Patience Stone’ op Cobra:
http://www.cobra.be/cm/cobra/film/film-recensie/1.1578790

De Morgen over ‘The Patience Stone':
http://www.demorgen.be/wca_digi/film_detail/101/715844/The-Patience-Stone.html

Filmmagie over ‘The Patience Stone':
http://www.filmmagie.be/review/patience-stone

Andere Mechelse initiatieven t.v.v. Music For Life vindt u op deze Facebookpagina.