Dinsdag 8/5/2018: AFRIKA FILMFESTIVAL: MAMAN COLONELLE

maman_colonelposter-1Vertoning:
DINSDAG 8 MEI
om 18u30.

Combiticket
geeft recht op gratis toegang totUNE SAISON EN FRANCE’ (om 20u30).

Tussen en na de twee films: de altijd weer gezellige sfeer van het Afrika Filmfestival, met:
– animatie & Afrikaanse indoormarkt
- live muziek van WADOU!
- de uitreiking van de ARTIST AWARD 2018!

—–

Bij de politie van Bukavu is kolonel Honorine Munyole verantwoordelijk voor de kinderbescherming en de strijd tegen seksueel geweld.

Geen makkelijke taak in het door oorlog en chaos geplaagde Congo, en al zeker niet voor een weduwe die naast haar zware job ook nog eens zeven kinderen moet opvoeden.

AfrikaFilmfestivalWanneer ze overgeplaatst wordt naar Kisangani, wordt ze geconfronteerd met nog flink wat extra problemen: het kantoor en de woning die ze ter beschikking krijgt blijken in een uiterst lamentabele staat te zijn.

Maar daar laat de uiterst krachtige en strijdvaardige ‘Maman Colonelle’ zich niet door afschrikken, laat staan door tegenhouden. Met een onwaarschijnlijke drive en werkkracht stort ze zich op haar missie om de allerzwaksten te beschermen, eigenlijk
alleen gewapend met haar uniform, haar politiebaret en haar zwarte handtas.

De Congolese regisseur Dieudo Hamadi maakte eerder al het ijzersterke ‘Examen d’Etat‘, en volgt die nu op met deze alweer excellente documentaire over een zéér inspirerende, fascinerende en schijnbaar onvermoeibare vrouw die vecht voor respect en waardigheid.

Mechelen_Mondiaal_LogoMAMAN COLONELLE
Regie: Dieudo Hamadi
Congo 2017, 72 min.
DINSDAG 8 MEI
om 18u30

In het kader van het AFRIKA FILMFESTIVAL.
Een organisatie met de steun van MECHELEN MONDIAAL!

Combiticket geeft recht op gratis toegang tot ‘Une Saison en France’ (om 20u30).

Tussen de twee films en achteraf: de altijd weer gezellige sfeer van het Afrika Filmfestival, met animatie, muziek van WADOU en de feestelijke uitreiking van de ARTIST AWARD 2018!