Van Filmhuis 2018 naar Filmhuis 2019

2018 was voor het Filmhuis (alweer) een alle records brekend jaar: maar liefst 12.722 toeschouwers kwamen af op onze reguliere maandag- en dinsdagvertoningen, en nog eens meer dan duizend man op extra’s zoals de filmontbijten, Cinema Canvas en de openluchtvertoningen.
En we hebben niet alleen een groot publiek: met meer dan 800 verkochte seizoenkaarten bent u ook een bijzonder trouw publiek, waarvoor dank!
EuropaCinemasBlauw
Bovendien mogen we voortaan ook het Europa Cinemas-label dragen: een fraaie erkenning van Europa voor onze inhoudelijke werking.
Schermafbeelding 2018-12-30 om 17.16.12

 


Het Laatste Nieuws
wijdde alvast een artikel aan het succes van het Filmhuis.

 

 

 

 

Filmmagie zocht dan weer uit welke plaats film krijgt in de nieuwe bestuursakkoorden van de grotere Vlaamse steden.

Veel meer dan een vaag zinnetje hier en daar – laat staan een echt uitgewerkte visie op het belang en de mogelijkheden van film voor steden en gemeenten – bleek er helaas niet te vinden, zo blijkt uit hun artikel.

In Mechelen staat gelukkig wel een concreet plan rond film in het nieuwe bestuursakkoord.


‘In samenspraak met de belangrijkste stakeholders zoals het Filmhuis zorgen we voor een upgrade van het auditorium van het Cultuurcentrum Mechelen. Met nieuwe zetels, toegangs- en nooddeuren realiseren we er een kwalitatieve projectiezaal voor films,’
zo lezen we in punt 259 van het akkoord.

Filmhuis Mechelen juicht dit voornemen uiteraard toe, en wil liever vandaag dan morgen met het stadsbestuur rond de tafel gaan zitten om te bekijken hoe deze belofte geconcretiseerd kan worden.

Op naar een fijn 2019, met zo mogelijk nóg meer straffe films dan in 2018!

Filmmagie_2019-01-01 om 13.45.05