DINSDAG 11/6/2019: LA TERRA DELL’ABBASTANZA

abbastanza
Vertoning:
DINSDAG 11 JUNI om 20u30.
—-

Al sinds hun kindertijd zijn Manolo en Mirko de beste vrienden.
De twee zonen van alleenstaande ouders (Manolo woont bij zijn vader, Mirko heeft alleen zijn moeder) groeiden op in een wat troosteloze buitenwijk van Rome en volgen allebei een horeca-opleiding, maar wat ze écht met hun leven willen doen is ook henzelf nog niet duidelijk.

Tot een onverwacht drama die toekomst voor hen dreigt te gaan bepalen: wanneer ze bij een nachtelijke autorit per ongeluk een voetganger omverrijden, besluiten de twee in een fractie van een seconde (en in paniek) niet te stoppen, maar door te rijden naar Manolo thuis.
Diens vader is in alle staten over het vluchtmisdrijf, maar wanneer hij en de twee jonge

mannen een paar dagen later vernemen wié ze omvergereden hebben, krijgt de hele zaak opeens een andere totaal andere wending, want nu blijkt ook opeens de lokale mafia betrokken partij…

‘La Terra Dell’Abbastanza’ is het uitmuntende regiedebuut van de Italiaanse tweelingbroers Damiano en Fabio D’Innocenzo: niet alleen zit hun scenario uitstekend in elkaar, ze laten ook zien dat ze perfect weten hoe ze een voorbijrazende film moeten regisseren.
Dit is dan ook niet zomaar de zoveelste mafiafilm waarin ter vermaak van het publiek zomaar wat mensen worden afgeknald, maar een minutieus in elkaar gezette situatieschets die laat ze zien hoe en waarom jonge mensen in het schijnbaar onuitroeibare systeem van de Italiaanse georganiseerde misdaad terechtkomen

Niet alleen de twee jonge mannen zijn uitstekend gecast, ook gedurfde castingkeuzes: Max Tortora is een Italiaanse komiek die hier op indrukwekkende wijze de getormenteerde maar sluwe vader van Manolo neerzet. Voor de rol van Mirko’s moeder kozen ze – even verrassend, en even geslaagd – voor de danseres Milena Mancini.

En de jazzy, zelfs bijna loungy soundtrack van Toni Bruna zorgt dan weer voor een mooi en verrassend contrapunt bij de helse ontwikkelingen in het verhaal.

‘La Terra Dell’Abbastanza’ is met andere woorden een debuut dat nú al doet uitkijken naar de volgende film van de D’Innocenzo Bros. Aanrader!

LA TERRA DELL’ABBASTANZA
I 2018, 96 min. 
Regie: Damiano & Fabio D’Innocenzo

Vertoning:
DINSDAG 11 JUNI om 20u30.

In de pers:

‘Beklemming en een gevoel van onontkoombaarheid: een film die zeker niet onberoerd laat.’ - De Filmkrant
https://filmkrant.nl/recensies/la-terra-dellabbastanza/

‘A knockout, fascinating to watch.’ – The Hollywood Reporter
https://www.hollywoodreporter.com/review/boys-cry-la-terra-dellabbastanza-1086210

‘Un film accompli, essentiel et visuellement séduisant.’ – Cineuropa
https://cineuropa.org/fr/newsdetail/348524/

‘An intelligent, involving story buoyed by two excellent central performances.’ – Screen Daily
https://www.screendaily.com/reviews/boys-cry-berlin-review/5126920.article