Maandag 26/2/2018: INSIDE THE DISTANCE

inside-the-distanceMAANDAG 26/2 om 20u30

(Om 18u30 is er ook nog een extra vertoning van ‘DAPHNE’)

—-
In zijn uiterst fraaie, poëtische documentaire ‘Inside The Distance’ portretteert regisseur Elias Grootaers de Armeen Giorgi Shakhsuvarian, een man die opgroeide in Tbilissi, maar die ondertussen al vijftien jaar in België woont.

Shakhsuvarian is een veellagige, complexe en fascinerende man: een gevoelige, belezen intellectueel en cinefiel, maar tegelijk ook de harde bokscoach van o.a. Jean-Pierre ‘Junior’ Bauwens, die hij naar de Europese titel wil loodsen. Zijn coaching is apart, want hij leert hij zijn sporters niet alleen boksen, hij geeft hen ondertussen ook zijn levensfilosofie mee.

De titel van de film is een klassieke boksuitrukking voor een kamp die door KO of opgave eindigt voor de vooropgestelde tijd, maar verwijst in dit geval ook naar de afstand tussen België en Shakhsuvarians thuisland, én naar de afstand tussen de camera en zijn onderwerp.

Dit door Grootaers zelf zeer mooi in beeld gezet portret werd bekroond met de Ensor voor Beste Documentaire, en is ook méér dan de moeite voor mensen die absoluut niks met boksen hebben.

INSIDE THE DISTANCE
Regie: Elias Grootaers
B 2017, 100 min.

MAANDAG 26 FEBRUARI om 20u30

‘Een uniek, hypnotiserend portret’ - De Morgen
https://www.demorgen.be/film/-elke-mens-is-een-collage-b0b127ff/

‘Een collage van prachtige, jaren geleden met een kaars in de hand gefilmde homevideo’s en zwart-witscènes aan de rand van de boksring.‘ – Filmmagie
https://www.filmmagie.be/nieuws/inside-distance-sphinx-gent-22-266

‘Elias Grootaers creates his own language, filming his documentary with freedom and creativity.’ – Cineuropa
http://www.cineuropa.org/nw.aspx?t=newsdetail&l=en&did=322559