Maandag 19/2/2018: HABLE CON ELLA

HableConEllaVertoning om 20u30.

(Om 18u30 staat nog een extra vertoning van ‘FACADES’ op het programma)

‘Hable con ella’ wordt vertoond i.s.m. Arsenaal/Lazarus n.a.v. hun door Almodovar geïnspireerde voorstelling Muy Complicado’.

Op vertoon van een ticket voor die theatervoorstelling kunt u de film bijwonen aan het Filmhuis-ledentarief van 4 euro!

Omgekeerd kunt u op onze twee Almodovar-vertoningen een theaterticket voor ‘Muy Complicado’ kopen voor slechts 10 euro i.p.v. 15 euro.

Mét inleiding door de spelers/makers van ‘Muy Complicado': Laurence Roothooft, Els Olaerts, Isabelle Van Hecke, Randi De Vlieghe en Steven Beersmans.

—-

Op maandag 5 maart vertonen we de klassieker ‘Todo sobre mi madre’, maar als eerste in ons Almodovar-tweeluik vertonen we ‘Hable Con Ella’, een film die nét een tikje anders is dan zijn andere prenten: minder flamboyant, minder gek, gevuld met nog méér sentiment, en voor één keer helemaal opgebouwd rond de gevoelswereld van mannen.

Het verhaal draait deze keer rond Benigno en Marco, een jonge verpleger en een wat oudere Argentijn, arsenaal_lazarusdie elkaar ontmoeten in een privékliniek. Wat de twee verbindt is de situatie van hun geliefde vrouwen: de ene is een danseres, de andere een stierenvechtster, maar allebei zijn ze in een coma beland…

Almodovar slaagt erin de twee verschillende geschiedenissen perfect aan elkaar te knopen, strooit er wat melodrama én pure schoonheid overheen (dans van Pina Bausch, muziek van Caetano Veloso, stille film uit de jaren twintig…) en maakt er een meesterlijk geheel vol compassie, liefde, weemoed en generositeit van.

Bekroond met de Oscar voor het Beste Scenario en de Golden Globe voor de Beste Niet-Engelstalige Film.

HABLE CON ELLA
Regie: Pedro Almodovar
E 2002, 109 min.
Maandag 19 februari, 20u30

(Om 18u30 staat nog een extra vertoning van ‘FACADES’ op het programma)
AFF_MUY COMPLICADO_DEF

Zin in méér Almodovar?
Op maandag 5 maart vertonen we het al even uitmuntende ‘Todo sobre mi madre’, met Penelope Cruz, Candela Pena en Marisa Paredes.

Twee vertoningen i.s.m. Arsenaal/Lazarus, n.a.v. hun voorstelling ‘Muy Complicado’.

De pers over ‘Hable con ella':
”Hable Con Ella’
 is een absoluut hoogtepunt in Pedro’s onnavolgbare oeuvre: een sublieme film van een cineast die duidelijk tot volle bloei is gekomen, en die een indrukwekkende maturiteit heeft bereikt.’
– Humo
http://www.humo.be/filmreviews/41608/hable-con-ella

‘Een verfrissend spontane film, waarin Pina Bausch, microlijfjes en comateuze vrouwen samen meer over liefdesverlies vertellen dan een simpel verhaal ooit zou kunnen.’ – De Filmkrant
http://www.filmkrant.nl/_titelindex_H/2981

‘Een briljante fantasie, schrijnend en hilarisch tegelijk.’ (****) – De Volkskrant
https://www.volkskrant.nl/recensies/hable-con-ella~a3862224/

‘A film of exceptional compassion and generosity
.’ (*****) – BBC Film
http://www.bbc.co.uk/films/2002/08/08/talk_to_her_2002_review.shtml