DINSDAG 12/3/2019: COLETTE

Colette_1v0KUUAAH9SM

Vertoning:
DINSDAG 12 MAART
om 18u30.

 

—-

Parijs, ergens rond de eeuwwisseling: door haar huwelijk met de beroemde libertijnse schrijver Henry “Willy” Gauthier-Villars komt de jonge Sidonie -Gabrielle Colette – een meisje van de boerenbuiten – opeens in de Parijse haute bourgeoisie terecht.

Een wereld vol wuivende jurken, intello’s en artistieke praatjesmakers die haar al snel begint te vervelen, maar tegen die verveling heeft de financieel berooide Willy een prima

remedie: wat als ze het nu eens als zijn ghostwriter zou proberen?

Colette tovert in geen tijd een stapel geestige, sexy novelles over het boerenmeisje Claudine uit haar pen: een serie boeken die meteen tot een absolute bestsellerreeks

uitgroeit, en die van Willy en Colette hét glamourkoppel van Parijs maken.

Probleem één: officieel is Willy de ‘auteur’ van de boeken, en dus gaat hij volledig met de literaire lofbetuigingen voor het werk van zijn Colette aan de haal.
Probleem twee: als praktiserende libertijn is Willy nu niet bepaald een trouwe echtgenoot, zo ontdekt zijn geliefde al snel.

Twee problemen waar de assertieve Colette op haar eigen manier wel raad mee weet…

‘Colette’ is een uiterst zwierig geregisseerde kostuumfilm over een vrouw die niet alleen literair uiterst getalenteerd was, maar die zich daarnaast ook ontpopte tot een feministische pionier van de seksuele bevrijding.
Met de in topvorm verkerende Keira Knightley castte regisseur Wash Westmoreland (‘Still Alice‘) bovendien de perfecte hoofdrolspeelster heeft: sexy, geestig, slim en zéér ad rem.

COLETTE
Regie: Wash Westmoreland
USA 2018, 109 min.
Vertoning:
DINSDAG 12 MAART om 18u30.