7/3/2005 CINE LUNDI: PIETER DE BUYSSER

Mr. Lampe Pieter De Buysser toont in eerste instantie speciaal voor Ciné Lundi drie van zijn kortfilms. kc nOna investeerde mee in Lampe’s filmbezigheden en is blij ze eindelijk aan de Mechelse publieken te kunnen tonen.

Op het menu: De intrede, een kortfilm met genereuze gebaren, cadeaus en prinselijk gedrag. (met Benjamin Verdonck, Jan-Joris Lamers, Bruno Van den Broeck e.a.); Solar, Oh the sun the sun, there she is again and again! (met Alice Chauchat en wijlen Lise Solar) en The Ambassador

In deze laatste film heeft de ambassadeur van de Verenigde Staten in België beslist om vanaf nu een ander land te vertegenwoordigen: hij loopt met zijn trouwe assistent over de daken, wacht in een luchthaven op een vlucht die niet komt, hij speelt met Pandora… (Met Pete Connelly en Geoffrey Carrey).

In een tweede deel van deze Ciné Lundi gaat De Buysser aan de hand van gekend en zeldzaam werk  van Jonas Mekas,  Carlos Morelli, Godard, Mike Figgis e.a. op zoek naar “een beeld, een onmogelijk utopisch beeld”.